Botluk Kullanım Klavuzu

 RT 10 BOTLUK FERMUAR KULLANIM KILAVUZU

 

Ayakkabı, bot, çizme imalatında fermuar kullanılmasında yaşanan problemlerin azaltılması amacı ile siz üreticilere bazı uyarılarda bulunmayı bir görev sayıyoruz.

 

1- Dişlere çok yakın dikilen fermuarlar kürsörün rahat çalışmasını engellemektedir. 

Fermuarı dikerken şekildeki gibi dişlerle deri arasında kürsörün

rahat çalışabileceği 3-5 mm. boşluk bırakınız.

 

 

2- Yanlamasına verilen kavisler fermuar çalışma prensibine terstir.

Bu tip dikişlerden özellikle kaçınınız.

Fermuar bu şekilde bir süre çalışsa bile daha sonra bozulacaktır.

 

 

3- Aleve maruz kalan ürünlerde dişlerin alevle temas etmemesine dikkat ediniz. Isıya maruz kalan bir dişin deforme olması fermuarı bozabilir.

4- Dikişten önce sürülen solüsyon, derby gibi yapıştırıcı maddeleri diş aralarına akmamasına dikkat ediniz.

5- Kürsör ile dişler arasına girebilecek astar, alt kapak gibi kısımlara dikkat ediniz. Bunları mümkün olduğu kadar kürsörün çalışma alanından uzağa getiriniz.

6- Makinede yapılan yapıştırma işleminde elciklerin sıkıştırılmamasına dikkat ediniz. Üretim esnasında aşırı kuvvetten dolayı kırılabilen elcikler için Ruba ile temasa geçiniz. Kürsörü çıkarmayınız. Üst stoplarını sökmeyiniz.

7- Yapıştırma esnasında sayayı döverken diş üzerine çekiç kaçırmayınız. Ezilen bir diş, fermuarı bozabilir.

8- Fermuar dişlerinin daha iyi çalışması için üretim esnasında sürülen özel yağ, taban yapıştırma, fırınlama gibi yüksek sıcaklıklarda uçabilmektedir. Bu yüzden ayakkabı üretildikten sonra dişlere mum veya kuru sabun sürülmesi tavsiye edilir.

9- Metal üst stoplu fermuarlarda, üst stoptan sonraki kısımları kesmeyiniz. Fazlalıkları kıvırarak dikiniz. Aksi halde fermuar şeridi çözülebilir. Yapıştırma üst stoplu fermuarlarda ise bu söz konusu değildir.

10- Sizlere her ulaşan Ruba mamülü fermuar, tek tek kontrol edilmiştir. Buna rağmen teknik konulardaki şikayet ve isteklerinizi mutlaka bize iletiniz.

Sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacağız.